marți, 26 februarie 2008

martCHICIoare

s-a inserat asteptand idei mai bune.cine a mers recent pe magheru stie despre ce voi vorbi.Criza martisoarelor!!!Am ajuns sa fac mai putin timp de acasa pana la universitate decat de la metrou pana la facultate...nu ai loc sa treci din cauza tonelor de kitsch-uri simbolizand mai de graba prostul gust al romanului decat primavara.Daca mai gasesti in fata ta si cate un grup de "dragute" ce cauta martisoare sa-si daruiasca una alteia("tu ce vrei sa-ti cumpar?" "dar tu ce vrei sa-ti cumpar?") care merg ca melcul ca apoi sa se opreasca fara avertizare ca pun frana, in dreptul standului lui Nea Cornel ca a vazut ceva mai "dragut" si mai ieftin-1 leu nu 2 lei ca la Doamna Violeta.Mai nou se ofera drept martisoare:cafea, haine,tablouri, geamuri mazgalite, cercei,brose, brelocuri, clame,esarfe,sapun si multe alte lucruri dragute ce te fac sa simti cu adevarat ca a venit primavara.Neaparat trebuie sa aibe legat de ele cate un snur alb cu rosu ca altfel nu e martisor ce naiba!Ma intreb daca isi mai aduce cineva aminte ce simbolizeaza snurul...probabil ca acum o sa google-iti in caz ca va intreaba cineva dar hai sa va spun si eu totusi:albul este atribuit intelepciunii masculine iar rosul vitalitatii feminine deci snurul reprezinta imbinarea armonioasa intre cele doua;sau puteti spune ca albul e iarna iar rosul e primavara...gata cu semnificatiile.Sper sa treaca mai repede 1-ul asta si sa dispara kitsch-uri de pe bulevard.Noroc ca sunt la munte de 1 asa ca nici nu dau si nici nu primesc...ce bine!Pentru cei ce cumpara pungi de "martisoare" un sfat:mai bine daruiti pungile!:P :)

4 comentarii:

Alex spunea...

:)) ai avut dreptate cu google :)) eh, glumesc , o stiam pe aia cu iarna si primavara, deci pe jumate sunt salvat... eu spun asa : un cadou super misto ar fi un kil de ceapa sau de cartofi, evident intr-o punga alb cu rosu si cu snur, si mai evident , tot alb cu rosu... ar fi mai cool... acum vedeti si voi, poa' sa varieze un pic, merge si o punga de taitei sau un kil de malai... oricum, ca s afii in tendinte, trebuie musai sa sa il asortezi si cu o floare sau un ceva de sezon... asa ca va puteti opri, simplu si foarte original, la un bonsai... hai ca am fugit, am auzit ca e reducere in Universitate la kiciuri ...
Buna seara !

brash spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
brash spunea...

Nu e nici primul, nici ultimul an in care se vand kitsch-uri pe strada. So why bother? Macar in Bucuresti putem merge la Muzeul Taranului Roman, ca sa aflam sau sa ne amintim ce inseamna ziua de 1martie. Nu aveam optiunea asta acasa, nu?

Mango spunea...

Suflet imun...nu imi place termenul asta. Cred ca niciun suflet nu poate fi imun, in schimb, uneori, se poate ajunge mai greu la el.